Преглед на най-добрите бебешки колички: Ръководство за купуване, което ще ви помогне да изберете правилната количка

Сподели

В днешната статия ще разгледаме следните често задавани въпроси : Кои са най-добрите модели бебешки и детски колички на пазара в момента? В какъв ценови диапазон можете да ги закупите? Какви са функционалностите, предимствата и недостатъците на всеки модел? За кой сезон, коя възраст и кой тип терени са подходящи? На какво да обърнем внимание при покупка на бебешка количка. Превозното средство за бебета трябва да е, на първо място, леко и удобно за бутане, за да не се превърнат градските улици в пречка, а да се насладим на една приятна ежедневна разходка с малкото дете. Важен е и дизайнът, който избираме според пола на детето и нашите лични предпочитания. Практичен вариант е да заложим на тъмната гама, ако не искаме да почистваме количката твърде често. Какви видове има според предназначението Пазарът за детски стоки е толкова пренаситен с предложения, че покупката на конкретен вид се оказва сериозно изпитание за родителите. Ако целта е да си набавим бебешка количка с подходящи параметри, е важно да знаем между какво можем да избираме като варианти: за новородени, за близнаци, комбинирани модели, летни

Кои са най-добрите бебешки колички?

Бебешка количка

Най-добрите бебешки колички са тези, които са проектирани така, че да осигуряват най-добър комфорт за бебето и родителя. Те трябва да са лесни за използване, леки и да имат подходящ капацитет за съхранение на всички необходими неща за бебето и родителя. В наши дни всички производители се опитват да отговорят на тези изисквания, така че е много трудно да се избере най-добрата бебешка количка сред тях. Що се отнася до избора на най-добрата, можем да я разделим на три основни категории: Детски колички за новородени, за близнаци и комбинирани колички. Нека разгледаме по-подробно всяка от тях.

Детски колички за новородени

Бебешката количка за новородени се препоръчва да се използва от момента, в който детето е на възраст от 0 до 3 месеца. Бебето ще може да седи в седнало положение и трябва да може да държи главата си нагоре без опора. Бебешките колички за новородени се наричат още колички за пътуване. Те имат механизъм за сгъване, който ги прави много компактни. Поради компактността си те не са подходящи за дълги пътувания с кола, но са идеални за пътувания, които продължават не повече от един час.

Бебешки колички за близнаци

Детските колички за близнаци се препоръчва да се използват от момента, в който детето навърши 2 месеца. Бебето трябва да може да седи с опора, да може да държи главата си изправена и да може да пълзи. Количките за близнаци се наричат още системи за пътуване. Най-разпространената е тази с чадър, при която бебето седи на прикрепена седалка под чадър, който може да се отваря и затваря. Тази система е просто идеална за градския живот поради компактността и ниското тегло.

Комбинирани детски колички

Комбинираните детски колички са компромис между два вида колички: тази за новородени, особено за кратки пътувания, и тази за близнаци, за по-дълги пътувания. Те са по-подходящи за града, тъй като са много компактни и лесни за сгъване. Те са много подходящи и за родители, които нямат много време за прекарване с децата си, тъй като могат да се използват за превозване на детето в офиса, докато родителят има срещи или работи на лаптопа.

Как да изберем количка за новородено бебе?

Коликите са заболяване, което засяга почти 5% от новородените. Бебето, страдащо от колики, няма апетит и не иска да се храни за дълъг период от време. В повечето случаи коликите се причиняват от инфекция на далака или червата. За щастие в днешно време има много лекарства, които могат да предотвратят тези заболявания и да направят живота на новородените по-лесен. Ето защо изборът на правилния тип количка е от ключово значение за избягване на риска от колики. Новородените са много чувствителни към промените в заобикалящата ги среда, температурата, звука и дори миризмите. Тези фактори могат да окажат влияние върху здравето им и да предизвикат колики. Съществуват няколко различни вида колички, включително сгъваеми колички, тандемни колички, леки колички и класически колички.

Коя количка е подходяща за близнаци?

Бебешка количка Chipolino Elite – Gold Edition 3в1

Препоръчително е да се използва тандемна количка за близнаци от момента, в който децата са на около 10 седмици. Когато избират количка за близнаци, родителите трябва да проверят предпазните колани, наклона и размера на седалките. Те трябва също така да се уверят, че количката може да се сгъва до малки размери, има достатъчно голям кош за две деца и е лесна за бутане. Количка с голям кош и удобна седалка може да се използва за едно близначе и в по-късен етап на бременността, което я прави подходяща и за две близначета.

Обобщение

Най-добрите детски колички могат да бъдат избрани в зависимост от нуждите на родителите и възрастта на детето. За да изберете най-добрата, е важно да сте наясно със следните фактори: вида на терена, на който ще използвате количката, възрастта, пола и здравословното състояние на детето, както и бюджета, който трябва да похарчите за количката.

Посетете магазина на Боби Бебе Маркет в Благоевград