Ремонт на покриви

Сподели

Когато откриете влажно петно на тавана или чуете силен пукот от покрива си, първата ви реакция може да бъде просто учудване “какво е това сега”?

Следващото действие предполага да вземете кофа и да я поставите под мястото на петното. Това обаче предполага, че нещо по-сериозно може да се е случило. което означава, че скоро може да имате нужда от услугите, на фирма, която прави ремонт на покриви.

Ремонтът или смяната на покрив може да струва хиляди левове и повечето собственици на жилища не са предвидили в бюджета си проблем с такъв размер. Важно е обаче, всеки един момент да обръщате внимание на проблеми, които може да се случват в сградата, заради някакво нарушение в целостта на покрива.

Течът или пукотът от покрива  не винаги сигнализират за големи щети. Но винаги си заслужава проверка на целостта на покривната конструкция при такива сигнали. Често ремонтът може да бъде толкова прост, колкото инсталирането на няколко нови керемиди или подмяна на обшивка.

Тук идва и тънката разлика.

Всяка намеса на покрива дори и при не толкова проблемен ремонт, изисква експертна намеса. Не е задължително като собственици да знаете как да ремонтирате и покрива в дома си. Това не е като да закачите етажерка в банята или да залепите тапет. Препоръчително е при нужда от по-малки ремонтни намеси да намерите майстор или малка бригада свикнала с такива намеси. Когато обаче се изисква сериозна ремонтна услуга за покрива, тогава професионалистите със строително ноу-хау и голям екип ще са тези, които ще са ви най от полза.За да видите услугите за ремонт на покриви, които се предлагат стандартно от строителните фирми или от бригадите специализирали в тази дейност, е достатъчно да разгледате онлайн ценоразписа на повече такива компании. Така лесно ще си направите сметка за цената на дадената услуга.

Под ремонт на покриви се разбира цялостен, частичен или за конкретна намеса. По-скъпите са свързани с изграждане на нов покрив, поставяне на битумни керемиди, цялостна хидроизолация; стандартни са пренареждането на керемиди, обшивки, тенекеджийски услуги, смяна на капандури, отстраняване на течове, поправка на улуци. 

В зависимост от проблема цената може да на квадратен метър, на брой, по договаряне. В цената обикновено влизат всички разходи, които избраната фирма е предвидила за ремонт на покриви и конкретно за определената услуга. В зависимост от проблема можете да платите повече или по-малко пари за материалите.

Разглеждането на такъв ценоразпис е нещо като ръководство за възможните повреди на покрива и за тяхното решение.

След като имате съмнение за проблем (хронични течове, или други проблеми), оставете майсторите да проверят и да кажат. Може да проверите сами, но ако нямате познание, решението е да се обадите на професионалист, за да видите дали вашият проблем е лесен за отстраняване.Когато става дума за ремонт на покриви, не трябва да се отказвате от отговорността ви като собственик. Първо вземете предвид риска, ако нямате опит, след това преценете риска върху собствеността, ако сам направите ремонт на покрива. Работата на високо е много опасна и трябва да се работи с изключително внимание. Ако ви е неудобно и не се чувствате в безопасност, винаги си струва да наемете качествен изпълнител.

Тази статия е посетена 1 пъти, 1 посещения(е) днес