Как да стартирате фитнес програма у дома

Сподели

Всеки в някакъв период от живота си може да започне програма за домашен фитнес по различни причини. Когато отиването на фитнес в зала не е алтернатива, пригаждането на домашната среда за тренировки е наистина добро решение, което можете да направите. В тази статия обаче няма да се занимаваме с различните фитнес уреди за домашни условия, но по-скоро предимствата на домашния фитнес и как да стартирате една успешна програма за фитнес вкъщи.

ПРЕДИМСТВА НА ДОМАШНИЯ ФИТНЕС

Преди да започнем със съветите за програмата, е добре да се запознаете с предимствата на фитнеса, който ще практикувате у дома. Много е важно да знаете, че фитнесът не е спорт, а е метод за подобряване на здравословните и функционални качества на всеки човек.

Подобряване на здравословното състояние – очевидно е, че домашният фитнес е важен за вашето здраве, но каква е причината? Всъщност има три основни причини. Здравето ви е по-добро, живеете по-здравословен и комфортен живот. Затова трябва да се стремите към изработването на програма за фитнес вкъщи със специалист, който да търси баланса между запазването на доброто здраве и повишението на силата, издръжливостта и натоварването, което да ползвате в ежедневието си.

Удобствата на дома – фактът, че оборудването за фитнес се използва в комфорта на вашия дом, вече си е голямо предимство. Ако трябва да правите физически упражнения и трябва да положите много работа, домашната среда ограничава наличието на погледи и коментатори, които са във фитнес салона.

 

 

Страхотното е, че оборудването е ограничено само до едно помещение във вашата къща. За да го направите, имате нужда от подредба на мястото и осигуряване на пространството за фитнес уреди и аксесоари. Модерен професионален треньор ще дойде във вашата къща и ще ви научи как да използвате уредите, които ще ползвате.

фитнес у дома

КАК ДА СТАРТИРАТЕ ДОМАШНА ФИТНЕС ПРОГРАМА

Вече загатнахме, че трябва да приготвите фитнес стая. След това, можете да започнете домашна фитнес програма, като следвате няколко прости стъпки. На първо място, трябва да намерите свободно време и да се посветите да практикувате фитнес упражненията според програмата.

Направете календар за тренировки и посветете тренировката си на следващите дни и след това използвайте някои от най-добрите фитнес уреди от дома си. Календарът трябва да е съобразен с целите, които са поставени. Точно затова в началото ви е нужен специалист.  Първият ден от вашата програма трябва да бъде посветен на изучаване на целия курс на вашата програма и проверка дали сте в състояние да се представите.

Всичко започва със загрявката. Всяка една тренировка ще е свързана с рутинна загрявка на мускулите и ставите, за да работят по-ефективно. След това се правят упражненията свързани с конкретните цели. Има много видове упражнения, които можете да правите. Всяко такова има своите изисквания и правилен начин на изпълнение.

ЗАГРЯВКА ЗА ЦЯЛО ТЯЛО – нещо , което не трябва да пропускате !

Вашият инструктор ще ви покаже всичко, от което имате нужда. Избягвайте да се учите сами или от интернет, дори еднократната консултация с експерт ще ви донесе повече ползва. След като имате първоначалните важни данни, тогава вече можете да ползвате и данни от интернет, видеа и статии за фитнес у дома.

Периодично се прави проверка на резултатите и постиженията. Когато следвате програма за фитнес вкъщи трябва да сте отговорни и посветени, и да изпълнявате поетапно заложените задачи. Това ще гарантира отлични резултати според поставените цели.

Тази статия е посетена 1 пъти, 1 посещения(е) днес