Изкопни работи – ръководство за начинаещи за работа с мини багер

Сподели

Работата с мини багер е страхотно преживяване. Работата с тях е забавна и удовлетворяваща, особено след като ги овладеете. Освен че са достъпни, те са и компактни – което улеснява транспортирането им от обект на обект, след като приключите с първия. Но преди да навлезем във всичко това, нека разгледаме какво точно представлява минибагерът и как работи.

Изкопни работи

Какво представлява мини багерът?

Мини багерите са един от най-популярните видове багери. Често ги наричат “мини Бобкук”, защото обикновено са по-малки от другите багери и са идеални за широк спектър от видове работа. Мини багерите са достатъчно малки, за да се използват за широк спектър от работи, и достатъчно големи за някои взискателни работи. Освен това те са тихи, мощни и лесни за управление. Могат да се използват за широк спектър от работи, включително копаене на траншеи, полагане на тръби и инсталиране на плувни басейни. Когато купувате мини багер, помислете за какво ще го използвате най-често. Хората често купуват мини багер, за да извършват работа като главен изпълнител, но малко мини багери са създадени за този вид работа. Ако купувате мини багер за работа като общ изпълнител, уверете се, че сте взели и такъв, който е направен за тази цел.

Как работи мини багерът?

Мини багерите са малки, компактни машини, които често се задвижват от двигател John Deere G15. Те са машини за всякакви терени и могат да се използват върху повечето повърхности. Имат отличен клиренс, така че могат да се използват дори на най-неравния терен, а гъсениците им означават, че могат да се управляват сравнително лесно по неравен терен. Минибагерите имат задвижване на 4-те колела, за да преминават през мека почва, и добър просвет, за да преминават през препятствия, без да затъват. Те имат и функция за завъртане, която извежда минибагера от пътя, когато не се използва.

Различни видове мини багери

Изкопни работи
  • Мини багерите се класифицират въз основа на вида на двигателя им. Те се категоризират въз основа на типа на двигателя.
  • Двигател с вътрешно горене: Повечето мини багери от тази категория са машини за всякакъв терен и работят най-добре, когато им се позволи да се движат свободно по земята. Тези машини обикновено не се препоръчват за работа с бетон, тъй като не са достатъчно мощни върху твърда почва.
  • Дизелов двигател: Мини багерите с дизелов двигател са най-мощният тип мини багери и се използват предимно за тежки работи. Някои производители предлагат хибридна версия, която е с дизелов двигател, като по този начин предоставят на клиентите комбинация от най-доброто от двете технологии.
  • Газов двигател: Газовият двигател е по-тих от дизеловия и е идеален за работа в домашни условия. Комбинирайте този двигател с минибагер с отличен просвет и ще получите чудесна машина за дома.

Плюсове и минуси на минибагера

Изкопни работи
  • Плюсове – Те са много гъвкави. Могат да се използват за широк спектър от дейности, включително за копаене на траншеи, полагане на тръби и инсталиране на плувни басейни. Освен това са тихи, мощни и лесни за работа. 
  • Недостатъци – Обикновено не са предназначени за извършване на тежка работа. Освен това обикновено са по-скъпи от другите видове мини багери.

Заключителни думи

Мини багерът може да бъде чудесна инвестиция за изпълнители, които искат да извършват само няколко работи годишно и не се нуждаят от голяма машина, която да се справи с по-взискателна работа. Той може да бъде и чудесна инвестиция за собствениците на жилища, които искат сами да извършват някои от своите ремонти и големи проекти около къщата. Сега, след като знаете какво представляват, е време да излезете навън и да започнете да работите с вашия мини багер.

Източник: Янчов Изкопи