Как да започнете кариера като уеб разработчик?

Сподели

Искате ли да започнете кариера като уеб разработчик? Ако е така, намерихте идеалната публикация в блога. Разглеждаме какво представлява уеб разработката, подчертаваме доходоносните заплати и какво предстои в бъдещето. Най-добрата част обаче е, че преследвате успешна кариера на уеб разработчик и се възползвате от съветите, които споделяме днес.

Тази статия е полезна независимо дали тепърва започвате, вече имате платена работа или искате да възродите кариерата си като уеб разработчик на свободна практика. Изберете области, които трябва да подобрите, и се захващайте за работа.

Ти си страхотен и заслужаваш най-добрата кариера, така че ако това звучи страхотно.

Какво е уеб разработка / изработка на сайт?

Ако сте начинаещ, може би се чудите какво представлява уеб разработката. Е, уеб разработката е свързана изцяло със изработка на сайтове. Няма значение какво прави уебсайтът, но ако можете да създадете използваем уебсайт, вие сте уеб разработчик.

Най-подходящият уеб програмист е човекът, който може да вземе една идея и да я превърне във функционален уебсайт. Като такъв, уеб разработчикът е човек, който има страстта, уменията и способността да превърне мечтания уебсайт на клиента в реалност.

Ами ако не сте абсолютен начинаещ?

Можете ли да инсталирате WordPress (или която и да е друга CMS ) и да създадете забележителен уебсайт с помощта на тема и добавки? Ако е така, вие сте уеб програмист. Можете ли да кодирате чудовищен уебсайт от самото начало, без да използвате платформи като WordPress? Отново ще бъдете считани за уеб разработчик.

Докато можете да създадете използваем уебсайт, вие сте уеб разработчик. Нека никой не ви казва друго. Ако искате да се специализирате в езиците за програмиране, това е страхотно. Но в днешния свят, където има усъвършенствани и най-съвременни създатели на уебсайтове като Editor X , не се нуждаете от познания по кодиране, за да създадете уебсайт.

На практика всеки може да бъде уеб програмист днес!

Но вие не сте тук, защото искате да сте обикновен уеб разработчик. Вие сте тук, защото искате да бъдете възможно най-добрият уеб разработчик и да създадете успешна кариера. Ако сме на една вълна, нека поговорим за парите.

Колко печелят уеб разработчиците?

Колко печелите като уеб разработчик зависи от вашия характер, умения и опит. Ако сте глупак като човек, вашите умения и опит няма да ви помогнат да получите или запазите работата. Ако сте уважаван човек, но нямате умения и опит, някой друг ще поеме работата.

Така че наистина зависи от някои фактори, които работодателите и клиентите трябва да вземат предвид, както беше споменато по-горе. Ако сте екипен играч и опитът ви е приемлив, има голям шанс да участвате в надпреварата за проект или работа на разработчик.

И все пак, колко правят професионалните уеб разработчици? Според Бюрото по трудова статистика уеб разработчиците печелят средна заплата от около 36 000 лв. годишно.

Но преди да започнете танца на парите, имате ли какво е необходимо, за да станете успешен уеб разработчик? Какви умения са ви необходими и как да преминете от кота нула до герой в уеб разработката? Ето защо сме тук и ще се видим в следващия раздел.

Най-добрите съвети за успешна кариера в сферата на уеб разработката

От всяка нация на планетата този свят е пълна със самоуки уеб разработчици на свободна практика и мнозина се отказват при трудност, но за да се издигнете в ранговете на платена работа, трябва да поемете по различен път.

И все пак, в края на деня има стъпки, които можете да предприемете, за да започнете, съживите и развиете кариера в уеб разработката, независимо дали сте на свободна практика или работите за агенция. Без допълнително забавяне, нека да разгледаме някои важни съвети.

Получете правилното образование

Независимо дали сте на свободна практика или вече работите, получаването на правилното образование е един от най-лесните начини за започване и изграждане на успешна кариера в сферата на уеб разработката. Можете да се обучавате сами във фантастична кариера за уеб разработка, но нека бъдем честни, формалното образование ви дава предимство.

Или както казва университетът Меривил : „Това е вълнуващо време за изграждане на бъдеще в глобалната дизайнерска индустрия. Всеки напредък в технологиите променя начина, по който творческите професионалисти мислят и работят — и тласка дизайнерите към нови висоти на изтънченост. Това означава, че областта на дизайна и дигиталните медии се измества, за да се хареса на развиващата се чувствителност, а фирмите търсят да изградят модерна естетика, за да процъфтяват.“

С други думи, онлайн степен по уеб развитие или свързана област ви помага да изградите солидна основа от знания в структурирана среда. Тази типична основа е жизненоважна при усвояването на нови умения за адаптиране към променящата се работна среда.

Трупане на опит – възможна опция е в www.eXtremeSEO.net 

Служителите за подбор на персонал са скандално известни с това, че винаги ви питат дали имате опит за работата. Ако имате няколко уеб проекта зад гърба си, можете да докажете своя опит. Ами ако започвате и нямате нулев трудов опит? Какво правите?

Лесно е, да работиш по лични проекти. Създайте свой собствен уебсайт и го стартирайте. Станете доброволец във вашата местна общност, за да помогнете на благотворителни организации. Работете по странични проекти в свободното си време. Просто тренирайте.

Ясно е, че имате страстта, но какво ви пречи да натрупате ценен опит, като работите по лични и странични проекти? Ако искате да работите в офис, кандидатствайте за стаж и придобийте опит.

Захващайте за работа, независимо дали ви плащат или не. При условие, че имате инструментите (което обикновено е компютър), започнете да създавате свои собствени уебсайтове и да се учите от грешките си. С по-прости думи, работете върху уменията си ежедневно.

Това е единственият начин да натрупате опит; часове практика. Това ми напомня за правилото за 10 000 часа, което се обсъжда в книгата Outliers от Малкълм Гладуел . Принципът гласи, че ако вложите 10 000 часа в някакво начинание, ще успеете.

Създайте портфолио

Създавате (или ще създавате) уебсайтове и никой не може да ви намери онлайн? Сигурно се шегуваш. В днешно време потенциалните работодатели използват интернет, за да намерят подходящи кандидати. Е, и за да бъдем честни, работодателите използват и други канали за набиране на персонал, но мрежата е някъде в горната част на списъка.

Помните ли всички онези лични проекти, по които сте работили, за да натрупате опит? Доброволно ли сте създали невероятен уебсайт за скъпа за вас кауза? Допринесохте ли за проект с отворен код? Публикувайте всички тези уебсайтове на уебсайта на вашето портфолио.

След това се уверете, че работодателите знаят, че сте на разположение за работа, като добавите страница за контакт или наемане. По принцип вие сте уеб разработчик, така че създайте фантастичен уебсайт за портфолио, за да рекламирате своите умения, което ни води до следващата точка.

Рекламирайте себе си

Искате ли да се развиете като уеб разработчик? Тогава трябва да ви е удобно да продавате уменията си. Няма значение дали сте на свободна практика или работите от 9 до 5, ако никой не знае какво правите, никой няма да ви наеме. Разгласете името си на каквато и да е цена. Просто не бъдете досадният или спам човек, който никой не харесва.

Свържете се с други уеб разработчици ( примерно тези на www.mmarchev.com ) офлайн и онлайн, защото никой човек не е самотен остров. Посещавайте събития и уеб семинари за уеб разработка и се стремете да създадете своя собствена мрежа. Създайте и имейл списък, докато го правите, защото – както казват колегите търговци – истинските пари са в имейл списъка .

Направете маркетинг в социалните медии, SEO, PPC и други форми на маркетинг и уведомете потенциалните работодатели, че съществувате и се вълнувате от повече работа. Блог за гости, отпечатайте визитни картички, пишете съобщения за пресата или разпратете бърза поща, ако трябва, просто пуснете името си там.

Заключение

Кариерата в уеб разработката е колкото вълнуваща, толкова и доходоносна. Тя е идеална за всеки със страст, независимо от текущия му набор от умения. Всичко, което трябва да направите, е да получите правилното образование, да натрупате опит, да създадете удивително портфолио и да се рекламирате така, сякаш от това зависи вашето препитание.

Тогава бъдете страхотен човек и професионален уеб разработчик. Това означава, че трябва да работите върху вашите междуличностни умения, ако ви липсват. Или управление на време и проекти. Или бюджетиране. Или каквато и да е област, която трябва да подобрите. Просто вече бъдете страхотен уеб разработчик; светът се нуждае от повече.

Тази статия е посетена 1 пъти, 1 посещения(е) днес