Професия заклет преводач

Сподели

Ако Вие имате широки познания и страст за езикознанието, завършили сте филологическо образование или притежавате висока квалификационна степен в успешно завършено ниво в даден език, или пък повече от един, имате интерес да се занимавате с преводи и се чудите що е то „заклет преводач“ и имате желание да се идентифицирате с такова звание, то тогава тази статия ще Ви осветли по всички тези въпроси.

Тази сфера се увеличава всеки ден и е добре платена, освен това е и много интересна и занимателна работа, ясно е защо повече хора се ориентират към нея и я избират за професионалното си бъдеще. Но, както можете да предположите, освен интересна, е и много отговорна работа, защото хората поверяват превода и легализацията на своите важни документи на можещи и знаещи заклети преводачи.

Към въпроса „Какво е заклет преводач?“

Както вече може би стана ясно, това е човек с висока квалификация и знание в езиците, най-добре е да е повече от един. Професията заклет преводач изисква от хората отдаденост, желание за постоянно надграждане на знанията и развитие, висока обща култура и знания в родния език. Такъв човек трябва да елиминира у себе си пречките, които биха направили говоренето пред хора, както в устния превод, трудно или дори невъзможно занимание, защото преводачът не се занимава само с писмени преводи, дори и да е така в по-голямата част от работата. Това е умение, което също се учи и тренира, така че ако кандидатът има желание, реално няма какво да го спре да бъде най-добрия заклет преводач!

Но какво още?

Освен всички гореспоменати умения, които трябва да придобиете, развиете и надградите има и легална част. Ако искате да се присъедините към преводаческа агенция или да работите на свободна практика, има някои изисквания към Вас от държавата. Нуждаете се от договор с Министерството на външните работи и дирекция „Консулска служба“, за да бъдете оторизирани да превеждате и легализирате документи и текстове. И за да имате право да заверявате документи с Апостил – това е специално удостоверение на документи, за което можете да научите повече от тук. Естествено, ставайки част от преводаческа агенция, ще имате необходимата помощ и подкрепа при сключване на всички нужни за работата Ви договори.

Къде са заклетите преводачи?

Ако тепърва ще навлизате в тази сфера, Вие имате нужда от квалифицирани и опитни ментори, които да Ви водят по пътя към успеха. Единодушно заявяваме, че такива се намират в агенция за преводи ПроТранс Експерт! Тази агенция е едва на 9 години, но под покрива си е събрала само най-добрите професионалисти в сферата на превода и легализацията. Там намираме истинските примери за всичко описано по-горе, че и повече! Защото те работят с отдаденост към нуждите на всичките си клиенти и притежават всички качества, сертификати и договори, за да извършват тази работа. А за някой, тепърва запознаващ се и навлизащ в нещо ново, или искащ да надгради вече съществуващи знания и умения е нужна точно такава сфера!

Добре е да знаете цялата теория, но практиката е една стъпка по-нагоре, за това се уверете, че се учите от най-добрите!

Тази статия е посетена 9 пъти, 1 посещения(е) днес