Крем за белези от акне

Сподели

Защо да изберем крем за белези от акне като ефективен начин за справяне с последствията от акнето

Акнето оказва силно влияние не само върху външния ни вид и видимо състояние на кожата, но и върху цялостното ни самочувствие и вътрешно усещане за собствената ни красота. Пропускането и неглижирането на ежедневната грижа за кожата с акне, както и избора на неподходящи продукти, допълнително влошава състоянието – след отшумяване на обострянето за определен период се получават и така неприятните червени белези.

Добрата новина е, че белезите от акне могат да бъдат заличени, ефективното и доказано работещо решение идва благодарение на продуктите Acne Out. С тях вие получавате възможност за работещо, цялостно решение за проблемите причинени от акне.

крем против акне

Статистика за белезите от акне

Белезите от акне по лицето, гърдите и гърба са често срещан резултат в следствие на усложнения и липсва на рутина за грижа за кожата при хора страдащи от акне. Около 80% от хората на възраст между 11 и 30 години страдат от акне, като всеки 5 от тях се сблъсква и с последващи белези от състоянието. Намаляването на белезите изисква адекватна грижа и лечение, с крем за белези от акне или с една или повече процедури, извършени и препоръчани от дерматолог.

Какво причинява белезите от акне?

Белезите се появяват, поради няколко причини – първата е естествения ход на заболяването, когато тялото се опитва само да излекува акнето като формира допълнителна тъкан в зоната на възпаленията. Но белези остават и в следствие на чоплене и разраняване на пъпките, защото нараняването на кожата е по-дълбоко. Това е втората сериозна причини, поради която можете да се сдобиете с белези.

Реакцията на тялото спрямо акнето определя дали и колко белези ще се образуват. Белезите могат да бъдат вдлъбнати или изпъкнали, като след акне, те по-често са вдлъбнати.

Процесът на възстановяване от акне включва производство на колаген. Ако организмът произведе прекалено много колаген, тогава ще се появят изпъкнали белези. Другият тип белези т.нар „ями“ или вдлъбнатини в кожата са причинени от загубата на тъкан.

Препоръчително е да посетите дерматолог и да се консултирате с него за типа белези, който имате. Консултацията с дерматолог е задължителна стъпка в поддържането на здрава кожа. Специалистът ще определи и подходящо лечение за конкретното ви състояние.

Когато препоръката на специалиста е да използвате крем за белези от акне, можете да изберете рутина с продукти от серията Acne Out на biotrade. Серията включва продукти за цялостна грижа – измивна, активна и допълваща, поддържаща грижа. Трите най-важни стъпки в грижата за здравата кожа.

Ако имате активни пъпки и белези, преди да започнете грижата за премахване на белезите от акне, трябва да изберете и подходяща грижа за гнойни и подкожни пъпки и комедони , която трябва да бъде различна.

Неправилната грижа за съществуващите пъпки и образуването на нови такива, ще доведе до появата на нови белези. Ето защо на помощ и за това идват продуктите Acne Out, които доказано работят и срещу активни пъпки, не само при белези от акне.

Както споменахме, 3-степенната грижа за кожата е препоръчителна за всички. Основните 3 стъпки са измиване, третиране и хидратация. Първата стъпка с измиващ продукт е от основополагаща важност за ефикасността на следващите – третиране на конкретните зони с несъвършенства и хидратация.

Изберете старателно измиващия продукт, като вземете под внимание вашия тип кожа и съдържание на продукта. Изборът на активния продукт зависи отново от индивидуалните нужди на вашата кожа. Изберете също толкова внимателно, както него, така и хидратиращия продукт. Хидратацията е задължителна стъпка и при по-мазните кожи, затова не се изкушавайте да я пропускате! Препоръчваме да изберете лек, некомедогенен продукт, който няма да запуши вашите пори.

Ако се чудите откъде да започнете в грижата за вашата кожа, склонна към несъвършенства може да разгледате и заложите на на готовите, доказано работещи рутини от серията Acne Out на biotrade.

крем против акне
крем против акне
крем против акне

Лечение с крем за белези от акне

Доказалият се във времето крем за белези от акне е един от най-препоръчваните и използвани продукти за белези, причинени от акне. Acne Out възстановяващ крем с SPF 30, подпомага изсветляването на тъмните петна и белези по кожата, където е имало пъпки и възпаления. Неговата формула помага на кожата да възстанови равномерния си тен, да балансира омазняването и да е ефективно защитена от слънчевите лъчи. И всичко това без по никакъв начин да омазни кожата.

Ако се колебаете кой продукт да изберете и кога да го включите в рутината си, за да се предпазите от белези от акне, можете да си направите напълно безплатна онлайн конуслтация. Като допълнителна услуга, biotrade предлага и възможност за бърз и леснодостъпен контакт с техни експерти директно през уебсайта biotrade.bg. Там може да споделите информация за състоянието на кожата ви, текущата рутина от продукти които използвате а специалистите от екипа ще ви консултират и съдействат. за вашия конкретен проблем.

Вярваме, че консултацията е част от пътя към избора на ефективен крем за белези от акне и и продукти за грижа за кожата.

Тази статия е посетена 26 пъти, 1 посещения(е) днес