Ремонт на покриви

Сподели

Независимо дали живеете в дом, който притежавате, или го давате под наем за си набавите доходи, несъмнено сте наясно, че разходите ви от джоба могат да надхвърлят сумата, която получавате когато се наложи някой скъп ремонт.

Сред скъпите такива, са ремонт на основите, ремонт на покрив, ремонт на баня, премахване на влага от стените в интериора и други. В този текст конкретно ще се насочим към ремонт на покриви, цени за ремонт на покриви, допълнителни дейности при покривната конструкция.

Сумата, която ще платите за ремонт или подмяна на покрив, ще зависи от неговия размер и използваните материали.  Много често в България, фирмите предлагат цена за ремонт на покрив с керемиди, просто защото това е едно от най-разпространените решения за покриви в страната. Много по-малко фирми в България биха посочили цена на квадрат за изпълнение на по-нестандартен покрив за нашите географски ширини.

Това не означава, че строителните фирми не изпълняват ремонти на покриви с битумни керемиди, на метални покриви, на плоски покриви, на двускатни покриви и т.н. просто в тези случаи, вместо да бъде посочена цена за ремонт на покрива, се оставя надпис цена по договаряне. Следователно, когато влезете в контакт с такава строителна фирма, е ясно, че ще започнете преговори, които ще засегнат всеки един аспект от ремонта и от определянето на крайната цена за изпълнение.

Относно цената има и друг момент.

Има разлика от ремонт до ремонт. Някои ремонти на покриви са краткотрайни, бързи, рутинни и изискват само няколко дни работа. Ако те заемат малка площ от покрива или само една конкретна намеса, то цената ще е много по-ниска и собствениците ще са щастливи, че са се разминали с малко. Когато обаче трябва да се сменят керемидите на целия покрив, то цената на квадратен метър ще обхване цялата площ.

Има и още по-скъпи изпълнения при ремонт на покрив. Някои от тях са свързани с първоначално отстраняване на старата конструкция, изграждане на нова, направата на хидроизолация и нанасяне на покривното покритие. Това определено е скъпа дейност, за която собствениците ще трябва да са готови да платят.

Независимо дали става въпрос за нова инсталация на покриви или цялостен ремонт на покрив, почти всички знаят, че това е доста скъпа работа. Въпреки че много хора са наясно с това, хората питат как се определят цени за покриви.

За да е скъпо нещо, трябва да има няколко фактора, които влияят върху цената му.

Така че, за да разберете защо  покривните ремонти могат да бъдат толкова скъпи, трябва да разберете правилно няколко аспекта. Основните фактори, които правят покрива малко по-скъп са материалите, цената на труда, допълнителните разходи и печалбата, която всеки изпълнител би искал да направи.

Има директни и индиректни начини, които влияят на крайната цена на покрива. В крайна сметка, когато имате нужда от ремонт на покрив, не трябва да се церемоните толкова за цената, колкото да обърнете внимание на това, да изберете най-подходящия изпълнител на покриви. Стремете се към фирма с опит в бранша, която на сайта си е показала изработени вече покриви. Стремете се към гаранции, че това, за което ще платите, ще бъде изпълнено както подобава.

Тази статия е посетена 1 пъти, 1 посещения(е) днес