Печеливша стратегия за реклама на онлайн магазин в Гугъл

Сподели

Създаването на печеливша стратегия за реклама на онлайн магазин в Гугъл може да изглежда лесна задача, но истината е, че много бизнеси изпитват затруднения в тази област. Ето защо ви предлагаме четири съвета, с които може да популяризирате своите продукти и услуги в търсачката:

Определете целите си и пазарите

Selective Focus Photography of Open Signage

Какви резултати искате да получите? Без съмнение това е първият въпрос, който трябва да си зададете, преди да започнете да правите реклама в Гугъл. Важно е да направите добър анализ и да знаете какво искате да постигнете. Добрата новина е, че поради разнообразието на Google Ads, ще можете да намерите стратегии за постигането на всяка цел. 

Например, ако търсите подсилване на вашата стратегия за съдържание, можете да използвате Google Ads, като въведете ключови думи, които са свързани с търсенето на информация.  От друга страна, ако искате да увеличите реализациите, ключовите думи ще се въртят около момента на покупката. След като сте наясно с резултатите, които искате да постигнете, е време да решите къде искате да се показват рекламите, за да достигнат до вашата целева аудитория.

Изберете правилните ключови думи за вашата реклама в Гугъл

Person Holding Blue Card on Macbook Pro

Несъмнено изборът на добри ключови думи има пряка връзка с видимостта и бъдещия успех на вашите кампании за онлайн магазина. Всъщност Google Ads прави своя инструмент за планиране на ключови думи достъпен за вас. С този инструмент ще можете да намерите най-подходящите думи, свързани с вашите продукти или услуги, да получите полезна информация за честотата, с която се търсят определени думи и как тези търсения се променят с течение на времето и, ако това не е достатъчно, да изчислите рекламния си бюджет чрез оценки на офертите за всяка ключова дума.

Създавайте реклами, които правят разлика

Ако искате вашите инвестиции в Google Ads да бъдат успешни, трябва да създадете реклами, които генерират интерес, привличат вниманието и в същото време перфектно обясняват колко ценно е вашето предложение. Как можете да го получите? Поставете се на мястото на потребителите и това, което те очакват да намерят в своите търсения, и ги свържете с решенията, които предлагате с вашата марка. По този начин ще ги поканите да закупят продукта ви, да попълнят формуляр или като цяло да осъществите целта, която сте си поставили преди това.

Постоянно анализирайте и оптимизирайте кампаниите си в Google Ads

Man in Red Long-sleeved Shirt

След като бутонът за публикуване бъде натиснат, е много важно да анализирате резултатите и да направите корекции, за да подобрите оптимизацията на кампаниите си. Контролирайте как се инвестира бюджетът, оценете кои ключови думи са по-ефективни, рекламните групи с най-добра ефективност, процента на реализация и т.н. Подгответе се да вземете решения за фина настройка на възвръщаемостта на инвестициите си. Всъщност Google Ads ви предлага инструмента за планиране на ефективността, с който можете да осъществявате достъп до прогнозите на кампаниите си, да идентифицирате нови възможности по период и да управлявате бюджети за различни акаунти и кампании.

Ако имате очертана добра стратегия, ще можете да получите по-голям трафик към сайта си. Това ще даде добър тласък на продажбите си и ще достигнете до повече от потенциалните си клиенти, като резултатите ще бъдат видими почти веднага.

Тази статия е посетена 1 пъти, 1 посещения(е) днес